Djuren i naturen

Man läser ibland om människor som stannar vid trafikolyckor och fotograferar händelsen med sina mobiler. Eller t o m fotograferar någon som håller på att drunkna istället för att hjälpa till med det samma. Själv tog jag mig absolut inte tid att plåta den lilla grönfink som skälvande av chocken låg här utanför i gräset sedan den råkat bumpa rakt in i fönstret. Jag trodde den skulle dö i mina händer, strök den lite över nacken och höll om den försiktigt för att den inte skulle bli kall. Sen kom en mygga och satte sig makligt till rätta på min tumme för att där sticka mig. Det uppskattade jag inte. Så jag blåste på den. Då flög lilla grönfinken iväg, raka spåret upp i en gran. Den överlevde.

Om den klarade sig från sparvhöken vet jag förstås inte. Antar att sparvhökar gillar små grönfinkar minst lika mycket som myggor gillar människoblod. Hur som helst fick jag se den – höken – sitta här i en björk och spana på min fågelmatare. Där är oftast fullt av ätande gäster, så även denna gång. När jag hämtade kameran flyttade sig rovfågeln en bit bort och fortsatte stirra på småfåglarna. Jag lyckades få ett par bilder som inte blev helt hopplösa.

Och så är det dessa pigga små ekorrar. Häromdagen lyckades räven ta en av dem och sprang iväg med en till synes livlös liten i munnen. Men fler har överlevt och fortsätter komma till sin matplats, på trygg höjd ovanför rävnivå numera.

Skarven har invaderat hela ostkusten och finns också här. De har nu i flera dagar uppehållit sig på ett stenrabb här utanför. Det är en bit ut och svårt att fånga dem på bild. Just denna dag kom solen tillbaka efter ett par dagar med gråväder. Och jag gjorde ett försök från en plats längst ut på bryggan.

I samband med det träffade jag på snoken. Den försökte gömma sig i en springa, men jag såg den nog. Och lyckades få en bild.

Och så kommer bilderna:

_DSC1973_konv_DSC1974_konv_DSC1979_konv_DSC1984_konv_DSC1987_konv_DSC1994_konv

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s