Dygdens lön

Att göra rätt för sig. Att inte luras. Att inte ljuga.

Sånt ”fick vi med modersmjölken”, vi i min generation. Det är inte så dumt, förstås.  Bidrar till att det liksom blir lite enklare att leva. Tror jag.

Idag hände följande: Jag handlade på en gigantisk ICA-butik och använde mig av en självscanningsmojäng. Scannade varje sak för sig och stoppade ned den i kassen. När jag var klar gick jag till stället där man betalar, utan hjälp av kassör. Men det stoppade och jag blev anmodad att kontakta personalen. Det var en s.k. ”avstämning”. Butiken skulle kolla att jag inte hade tagit något utan att scanna det.

Allt fick komma upp på bandet. Alla dessa småpaket med bönor, som jag köpt pga. att det var extrapris för fyra stycken. Alltsammans inkl plastkassarna jag scannat från första början. När tjejen var klar med mina grejer visade det sig att det stämde på pricken alltihopa.

Det var ju bra, att jag inte missat något. Men vad hände då? Jo, hon tog fram ett paket chokladkex (som säkert kostar 19:90 eller nånting) och gav mig som gratifikation för att jag varit en ärlig kund.

Lite konstigt, är det inte?

”Om du är hederlig får du en kaka”…. typ.

IMG_2700

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s