Upp flyga orden

romsons mun

Gårdagens klavertramp i partiledardebatten var förstås Åsa Romsons underliga jämförelse mellan flyktingkatastrofen i Medelhavet och det som hände i Auschwitz. Sedan har hon bett om ursäkt femtioelva gånger. Men det duger inte!

Jag tänker att den där jämförelsen inte alls var en stundens ingivelse som hon säger nu, utan något hon planerat. Det är alldeles för långsökt att dra en sådan parallell, den borde inte kunna infinna sig i stundens hetta, så som hon påstår i efterhand.

”Varav hjärtat är fullt talar munnen”, heter det. Romson använde den konstiga och anstötliga formuleringen antingen spontant (som hon säger) för att den upplevs relevant för henne eller så använde hon den planerat, för att hon trodde att den var färgstark och slagkraftig. I båda fallen avslöjar det något om henne, som inte är särskilt smickrande.

Jag tänker att uttalandet avslöjar ett högst egendomligt lager av värderingar och synsätt på både historia och nutid, på sig själv och andra. Är det några kloka miljöpartister kvar som kan se till att peta henne från posten som språkrör och från ministerposten också? Det spelar kanske ingen stor roll för svensk politik om hon är med i toppen eller inte, men man skäms inför omvärlden att kvaliteten på ministrar i vår regering är så erbarmerligt usel!

DN idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s