Förhandlaren

brak2

Bilden av tappad fattning. (Hämtad från svd.se).

Idag skrivs och pratas det om ”bråket” i TV4 igår, när Annie Lööf provocerade Stefan Löfvén genom att överräcka Energimyndighetens rapport och han avvisade henne, handgripligen.

Jag tänker om den där händelsen, att det intressanta med den är inte (som Reinfeldt sa) att ”socialdemokratins maktmän visade sitt rätta ansikte” (eller något sådant). Eller som Lööf säger: ”han knuffade mig”.

Det som är intressant med saken är att Löfvén faktiskt tappade fattningen. ”Det är bara käbbel! Det är bara käbbel!”, sa han när Lööf kom fram mot honom. Han riktade sig åt det håll där Romson och Sjöstedt stod. Vädjade han om hjälp?

Vad menade han? Jo, tror jag, han syftade på den politiska debatten, att den är ”bara käbbel”. Till skillnad från de förhandlingar i lugn och saklig ton som han efterfrågar när det gäller energiförsörjningen. I förhandlingar käbblar man inte, tvärtom, man har samma mål, nämligen att nå fram till en win-win-lösning.

Jag tycker Stefan Löfvén verkar vara en riktig hedersknyffel, med goda och ärliga avsikter och hjärtat på rätta stället. Han är väl grundad i allt det goda som socialdemokratin står för och det hedrar honom.

Men nu avslöjade han något mycket viktigt, när han tappade kontrollen pga. en provokation av sin politiska motståndare. Att han själv inte är politiker sedan tidigare, det vet vi. Men nu har han varit partiledare i två och ett halvt år och genom den här spektakulära kontrollförlusten visade han att han fortfarande inte greppat vad rollen som politisk ledare innebär.

Och han ska bli statsminister??

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s