Tankar om valrörelsen

Idag pratas och skrivs det förstås om moderaternas möte i Göteborg och hur de tänker lägga upp valrörelsen. Det verkar som om själva grunden i deras budskap till väljarna är att S är sämre. Och så tjatas det om hur många fler som är i arbete. Och det är ju bra om skatteintäkterna ökar trots att folk betalar mindre skatt. Utmärkt i och för sig.

DN-artikel här.

Men har de alldeles missat vad som pyr i stugorna? Många anser att alliansen har förstört offentlig sektor genom större barngrupper på förskolan, otillräcklig bemanning och usel kvalitet i äldreomsorgen. För att inte tala om skolan.

Varför använder sig inte allianspartierna av fakta om offentlig sektor som bevisar att kritiken är fel? Beror det på att kritiken är välgrundad?? Eller finns det statistik som visar att det är bättre, inte sämre, i barnomsorg, sjukvård och äldreomsorg? Jag kan tänka på den satsning som kom tidigt i alliansens första regeringsperiod på patientsäkerhet och bättre kvalitetsuppföljning i sjukvården. Det var så behövligt och bra. Varför slår de inte på trumman med såna saker?

De kommer att förlora valet om de inte förstår hur viktig välfärden är för svenska väljare.

Och när ska de börja bli tydliga med att ultranationalismen är farlig för oss alla??

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s