Tummar för Henrik Arnstad

Seminarium på Sigtunastiftelsen 9/3 2014.

Seminarium på Sigtunastiftelsen 9/3 2014.

Ja, nu har jag just gjort det som Sanna Rayman föreslår i sin krönika i SvD (här). Jag har nämligen nominerat en person till Raoul Wallenberg-priset. Det ska gå till någon

”som i Sverige arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom  kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Prissumman ska användas för fortsatta insatser av detta slag.”

Henrik Arnstad kan gott få priset. De senaste aktiviteterna jag lagt märke till i hans agenda är föreläsningar på Göteborgs universitet resp Södertörns högskola. Det verkar vara riktat till ungdomar, precis som det beskrivs i kriterierna ovan. Själv är jag ingen ungdom längre (bara i hjärtat!) och inte heller anser jag att det är överflödigt att ägna sig åt kunskapshöjande verksamhet riktad till vuxna, dem med rösträtt. Tvärtom!

Henrik har bl. a skrivit boken ”Älskade fascism – De svartbruna rörelsernas ideologi och historia” som är en kunskapskälla för alla oss som är illa berörda (minst sagt!) över ultranationalisternas framgångar i Sverige och Europa i övrigt. (SvD:s recension här.) Och så reser han omkring och föreläser om saken.

Vi får väl se om mitt tilltag kan få stöd av kommittén och kanske också andra vanliga privatpersoner, som får samma idé som jag.

Annonser

3 tankar om “Tummar för Henrik Arnstad

    1. Anna Inläggets författare

      Henrik, jag tyckte du var värd det och du behöver inte tacka. JAG kan tacka för givande läsning i flera av dina böcker och också för några mycket intressanta seminarier i Sthlm tidigare under året. Lycka till i forts! 🙂

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s