Håll emot! Rösta 25 maj!

Ett starkt skäl att gå och rösta i EU-valet den 25 maj är att hålla emot så att inte ultranationalister och populister kommer in och förstör allting. Risken har ökat, även i Sverige!

En röst på vilket svenskt parti som helst utom SD är ett bidrag att hålla emot unkna krafter! Låt oss slå vakt om demokratin!!

SvD-artikel om ”populister på frammarsch” här.

Analys som visar att SD är ett anti-demokratiskt parti här.

Annonser

3 tankar om “Håll emot! Rösta 25 maj!

 1. Kaarina Wallin

  Jag håller fullständigt med Dig Anna: demokratin är för att utnyttja sin rösträtt.

  Bara man väljer inte partier som arbetar mot en själv.

  Jag flyttade 1982 till Sverige och har sedan dess bott även i Österrike.

  Men jag har alltså vandrat in i Sverige. Jag är alltså en invandrare i Sverige och jag var invandrare även i Österrike.

  Jag kan hävda, att jag vet vad det är att vara invandrare i ett land, fast inte vet jag hur det känns att vara en flykting i något land, men mina erfarenheter räcker gott och väl för att veta, att främlingsfientliga partier har ingenting att ge för mig och andra invandrare, eller flyktingar. Jag är visserligen hamnat i rätt land: mig kallas även sverigefinländare och finskan tillhör nationella minoritetsspråk i detta land. Men ändå: jag är invandrare. Jag väljer bort alla partier som arbetar mot mig. Jag vill värna alla väl, även dem som tillhör främlingsfientliga partier, men jag kommer aldrig att lägga min röst på dem.

  Svara
  1. Anna Inläggets författare

   Tack Kaarina för din kommentar!
   Jag har ingen egen erfarenhet som invandrare. Däremot är jag av den uppfattningen att alla människor bör ha rätten att bosätta sig var de vill på jordklotet, om de kan. (Senare kanske också på Mars?). Invandring till Sverige berikar vårt land på en massa sätt. Jag är glad att mänskor vill komma hit och att du är här!
   SD är inte bara ett främlingsfientligt parti. De är också fascistiska. Läs gärna Henrik Arnstads bok ”Älskade fascism”. Den beskriver fascismen under 1900-talet i Europa och lite om andra ställen i världen också. En definition som kom 1991 återges i Arnstads bok och lyder:
   ”Fascism är en typ av politisk ideologi, vars mytiska kärna – i sina olika gestaltningar – är en folklig ultranationalism inriktad på nationens återfödelse”.
   Har du hört Jimmie Åkesson prata om ”svenskhet” och ”det svenska” så kanske du håller med om att det finns fog att misstänka SD för fascistiska ideal?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s