Läsvärt för en demokrat

Har snart läst ut Henrik Arnstads bok Älskade fascism. En konstig boktitel kanske, men en bra och synnerligen läsvärd bok (som går att låna på e-bibliotek). Han har ställt samman modern internationell forskning om fascismens ”ideologi och historia”, som det står i undertiteln. Genom läsningen blir det så väldigt mycket tydligare att t ex SD är ett fascistiskt parti, även om just det begreppet inte gärna, dvs. aldrig!, används av dem själva.

Här är en intervju med Arnstad om denna bok, där han avslutningsvis menar att alla bör läsa den! Det har aldrig funnits så stark fascistisk representation i de europeiska parlamenten som nu.

Vart leder det, om vi inte ser upp i tid??

Intervjun här i länken tar en knapp halvtimme. Det går åt lite mer tid att läsa boken. Jag rekommenderar den. Läs!!

Varför ska man läsa en sån här bok? Tja, om man har demokratiska värderingar, tror på ett öppet samhälle och ett människovärde lika för alla, då skulle man nog inte vilja leva i ett fascistiskt land. Den som till äventyrs röstade på SD i förra valet i syfte att ”röra om i grytan lite” eller som en ”missnöjesyttring” med rådande system, kan få anledning att tänka om. För alla oss andra gäller att vi förses med bra argument för kommande middagsdiskussioner inför valet i höst.

Arnstad säger i intervjun ”fascismen har ett facit, det kallas Förintelsen”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s