Sångsvanar i Västra Långängskärret

Det kanske är inte är så sensationellt. Sångsvanarna blir allt vanligare och anses inte längre så exotiska. Men jag har aldrig sett dem på Lidingö. Förrän nu.

För ett par dagar sedan upptäckte jag dem vid en promenad. De var på 70-80 meters avstånd och kunde säkert inte höra mina tandgnisslingar… jag hade ingen kamera med mig och fick nöja mig med att plåta dom med mobilen.

Med mobilen för ett par dagar sedan

Med mobilen för ett par dagar sedan

Idag gick jag tillbaka och undrade om de skulle vara kvar. Och till min glädje så är de det.

Det är två föräldrar och fem ungar. Första gången jag såg dem tänkte jag att det var ett par sångsvanar som slagit sig ner tillsammans med några gäss. Det tog en stund innan jag insåg att det var ett par föräldrar med barn, inga gäss.

Idag blev jag sittande i tankar medan jag tittade på den här familjen. Först låg de och sov. Dvs. alla utom en, som stod på vakt. Sedan vaknade ungarna och började röra på sig, beta och vifta på vingarna. Plötsligt var det något som satte fart på dem, men då hade det gått en god stund. Nu skulle de ut på vattnet. Allesammans, utom den vuxna som stod på vakt. Mamman eller pappan, jag vet inte.

Det var en rätt skön känsla att titta på dem. Vi smög lite, hunden och jag, för att inte skrämmas. Idag hade jag kameran med, med teleobjektiv. Så glad att dom var kvar!

19 sept. Mamman eller Pappan med sina fem telningar

19 sept. Mamman eller Pappan med sina fem telningar

(Större bilder om man klickar på dom.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s